Recent Posts

Thursday, 27 May 2010

Eynda Nak Bagi Hadiah!!


Ok, giveaway kalini orang joi dari blog Eynda’s Diary...
And giveaway kalini yang dia buat buakn bagi DIARY..tapi...MUSICAL BOX yang comel sangat..haa, tengokni...comelkan?


Cara-cara utk join  :

1) Terbuka kepada semua yg ada blog.

2) Terpulang sama ada nak follow atau tidak blog Eynda' s Diary...kalau follow lagi bagus nanti senang nak tahu latest update pasal giveaway ni ;-)

3) Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini Eynda Nak Bagi Hadiah!! Tajuk lain takmau ye :-D

4) Letak Banner kat atas tu di sidebar blog anda ye....kalau takde tak aci....

5) Sila tulis secara ringkas pendapat anda tentang Eynda's Diary ... yg positif...yg negatif....eynda tak kisah...(sekadar utk pengetahuan tuan belog ;-)

6) Tarikh tutupnyer ialah 31/5/2010.....pemenang akan dicari dengan bantuan Mr.Random ye dan disaksikan oleh youtube :-D

7) Dah buat entry sila tinggalkan komen berserta link entry kat entry giveaway ni ok....

So, ikut syarat ke 5...dia cakap suh tulis secara ringkas pendapat tentang Eynda’s Diarykan?
Walaupun secara jujurnya orang 1st time masuk blogni..tapi, blog Eynda kemas, senang nak baca..and suka baca pasal kisah Eynda..baru nak start baca nih..hehe..papepun, suka sangat hadiah giveawayni..cumil!!...
Korang yang nak joinni..leh klik kat cni...

Ilhanryan Mother's Day Lucky Draw




Tajuk : Ilhanryan Mother's Day Lucky Draw
Tarikh : Bermula dari 7-30 May 2010

Giveaway kalini dari Ryansluver, dia wat giveaway @ lucky draw sempena Hari Ibu haritu. Korang nak tau dia bagi hadiah apa? Jom skodeng jom!
cats.jpg



1)Photo Album exclusive 200pcs 4"x6"
2) Lamaze Toy - Freddie the Firefly
3)Evening Bag
4)Bag/knapsack Mickey Mouse for toddler + Voucher Aivee Emart RM8
5)Simple Dimple Clothbook + voucher Aivee Emart RM5

Nak tau apa syarat2 dia?
Syarat-syaratnya sonang aje;
1) Harus jadi Follower Ilhanryan & Aivee-Emart dan add dalam Bloglist



2) Buat satu Entry yg simple (letak banner, tajuk, tarikh & link) berkenaan Giveaway/Lucky Draw Ryan ni.


Optional ~ Dan pada sesapa yg agak2 nak rajin tu ade lagi 1 lagi hadiah menanti anda (maknanya peserta yg dapat hadiah lucky draw juga berpeluang untuk menang). cuma lakukan ini; - tambahkan entry spt diatas 2) berkenaan blogshopAivee-Emart beserta 1 or 2 keping gambar product yang menarik perhatian anda.
3) Letak Banner Giveaway/Lucky Draw Ryan pada Sidebar blog.





4) Tinggalkan jejak/comment beserta butiran ini;





  • a) link Giveaway/Lucky Draw Ryan blog anda

  • b) id/nama glamer follower anda

  • c) email anda

Disebabkan orang rajinkan, orangpun nak wat la yang optionaltu. Hehe . Salah satu penaja dalam blogni ialah Aivee-Emart . Aivee-Emartni dia jual barang2 baby yang comel sangat..cuba tengokni...



Comelkan?? Pastu hargapun berpatutan!! pe kata korang klik kat cni:



MY WISH GIVEAWAY-503020



Ok, giveaway kalini bestla kalau andai kata terpilih. Sebab giveawayni dia cam tunaikan hadiah yang korang nak. So, teruja x?? Hehe.. nak tau lebih? Jom tengok syarat2 dia dulu k?

 syarat2 WAJIB standard yang korang kna buat ialah::
:: Jadik Followers aku lor...http://narizan.blogspot.com
:: Wajib tepek Badge MY WISH GIVEAWAY::503020 dan badge sponsor iaitu SINAR PRINTING di side bar blog korang
:: Wajib masuk kan blog nie dlm bloglist korang...
:: dah wat entry...letakkan kan link entry korang dan tinggalkan komen di entry ini...nnti senang aku nak terjah...

DAN....yang paling BESTTTTTT....
:: wat 1 entry mengenai contest nie...dan senaraikan 1 sahaja keinginan korang nak aku kasik hadiah apa dengan hadiah bernilai RM50..RM30..dan RM20....so mudahkan???korang nak hadiah apa...Insyaallah akan cuba aku tunaikan dengan kemampuan aku...heheheh...so hadiah yg korang senaraikan tu mestilah yg ada/boleh dpt di Malaysia nie...jgn le mintak yg merapu2 eks..hahahaha....so lagiks baguih hadiah tu korang tepek kan sekali gambo nya...so senang aku nak imagine rupa hadiah yang korang tingin tu...



so, dia cakap kena gtau apa wishlist kitakan tuk hadiah berniali rm50, rm30, rm20
so, kalau RM50....orang teringin sangat nak bendani...

haah, kasut wedges...sekarangni kalau tengok tengah trendkan orang pakai kasut camni..orang pulak memang teringin sangat nak kasutni(sebab teringin nak nampak tinggi)..Cuma disebabkan faktor duit PTPTN yang ala2 cukup makan dengan x nak susahkan parents...so, agak terbantutlah nak beli bendani...kasutni pulak, memang standard harga dia RM49.90...so, kalau dapatla wishlistni..memang teringin nak kasut wedges warna putih saiz 5, tapi x nak yang terlampau tinggi punya, nak ala kadar punya tinggi cukup...hehehe....

ok, wishlist tuk RM30 pulak...

haaa, orang teringin nak pakai beg baru tuk ke kuliah. Sebab beg lama dah teruk...sampaikan kena pakai beg yang dapat free kat kempen 1 MALAYSIA 1 HALALtu..hehe..so, kalau kata dapat wishlistni..teringin nak beg papelah pun yang sesuai nak bawak g kuliah...

ok, wishlist tuk rm20 pulak...

hermm...sebab dia rm20 kan? X taula nak apa. Tapi, tiba2 teringat si dia. Kalau kata dapat wishlist RM20.hermm, nak topup celcom boleh??
Sebab kekasih hatiku study kat yaman. Disebabkantu, x dapat nak call slalu. So, kalau dapat topup dia, bolehla call dia yang 1 minit = rm1.28. erkk..hehe..

haaa, korang ada wishlist jugak? Pe lagi..klik kat cni tuk join k!!
Giveaway tamat 30/5/2010

DOUBLE BIRTHDAY GIVEAWAY BY LIESSA



Ok, giveaway tuk bulan mei yang orang join kalini ialah ...DouBle BirThDay GiveAway by LieSsa...

Si Liessani dia punya bday ialah 31 May ni, so dia wat cabutan bertuahla. Hadiah dia apa ek? Hadiah dia akan ditaja oleh blogniรจ  MyCollection2U
so, korang yang nak tau @ beli pape dari dia leh klik kat ctu k?
Nak masuk giveawayni ada syarat2 dia. Syarat2nya ialah:
1. Buat N3 bertajuk "DouBle BirThDay GiveAway by LieSsa"...letak banner sekali, beserta link... (Untuk Mem 'promote' kan giveaway ni..)
 2. Letak Banner ni kat sidebar blog masing2 beserta link juga...
3. 'Harus' la menjadi Pengikut Ku dan MyCollection2U...Follower la...(2 blog la maknanye yer)...
4. N last...tinggalkan link n3 giveaway kawan2 seme kat n3 ni sahaja yer...n3 lain tak mau yer...
Korang nak join? Pe lagi? Jom join! Tarikh akhir ialah: "Dateline 31st May 2010"
Keputusan diumumkan: 4 Jun 2010

‘Big Fish Moment with Pizza Hut’



Ok, everyone has it owns favourite food right? Ada yang suka makan ayam goreng, ikan, daging, kerang dan tak dilupakan udang! My smallest brother, Danial, dia TAK suka makan ikan. Yup! Dia TAK suka makan ikan. Umur dia 10 tahun and everytime my mom masak ikan dia tak akan makan sebab dia cakap ikan x sedap plus dia akan cakap ikan ada bau lagi. Haih. So, me and my other brothers dah cadang nak ajak Danial pergi makan PIZZA HUT. Yup! Pizza Hut. Tapi, bukan untuk makan Pizza biasa, tapi....the new Pizza yang baru keluartu. Tadaaa!


Haa, ni Pizza barutu. Danial ingat kitorang nak makan Pizza biasa. Tapi, sebenarnya kitorang nak suruh dia belajar makan ikan dengan makan FISH KING PIZZA! Hehehe. Yela, kan rugi kalau tak makan IKAN. sebab IKAN kan sumber PROTEIN yang bagus. Rugilah kalau tak makan. Tu yang kena “paksa” Danial makan ikan jugak. Dengan apa cara sekalipun, dia kena belajar makan IKAN.


So, malam 24hb(tunggu gaji punya pasal)..hehe.. kitorang pergi makan Kluang Mall coz there’s a Pizza Hut kat situ. And sambil pelayantu tunggu kitorang order. Adala sikit perbalahan yang berlaku. Well, Danial nak Chicken Supreme, kitorang pulak nak FISH KING PIZZA. And guess what? Of coursela kitorang menang, 3-1. Hehe.

So, sambil menunggu FISH KING PIZZA sampai, sempatla tangkap gambar-gambar muka yang tengah kelaparan.



FISH KING PIZZA sampai lepas 10 minit camtu. And hasilnya, WOW!, memang TERLIUR!


Well, actually masa FISH KING PIZZAtu sampai, errr, x sangka kitorang boleh berebut sesama sendiri. Hehe. Mana tak nya, semua bergaduh nak dapatkan FISH FINGER yang sedap dengan besartu, tapi...bukan semua saiz dia samake? (-_-“). Paling geram bila Boboy sibuk nak curik FISH FINGER orang, geram giler. Dia dah makan 3 keping dah, berani nak curik orang punya lagi!

NAMPAK SANGAT X SABAR NAK TRY PIZZA BARU..(-_-)


BABAK YANG BERLAKU BILA BOBOY TRY CURIK FISH FINGERKU!!

And after semua orang dah berebut dapatkan FISH KING PIZZA masing-masing, adalah beberapa babak “comel” yang berlaku. Nak tau apa babak comeltu? Haaa, baca sampai habis k!

Sebelum tau apa babak comel yang berlaku, apa kata korang tengok dulu gaya makan kitorang. FISH KING PIZZA yang baru dari PIZZA HUT memang sedap. Dengan FISH FINGER BESAR yang dia letak kat every slice of Pizza boleh buat korang terliur! X caya? Tengok gaya kitorang makan dah tau. Lagi sedap bila perah dengan lemon yang disediakan. Mau nak pergi lagi sekali! Serius!

GAYA MAKAN BOBOY TERLIUR!


GAYA DARI HILMI PULAK...


MY TURN!!


Mesti korang terliurkan tengok kitorang makan camne. Hehe. Ok, babak yang “comel” tiba bila Danial nangis tiba-tiba masa makan. Yup, he cried masa makan FISH KING PIZZA! Ops, sudah. Alamak, apa pasal la pulak dia nangis tiba-tibani. So, kitorang tertanya-tanya kenapa dia nangis. Ni mesti sebab kes “terpaksa” makan Pizza Ikan la ni. Nak tengok dia nangis camne?


NI NANGIS REAL PUNYA OHH..


MENANGIS TERESAK-ESAK TIME MAKAN PIZZA..

Woo, dia nangis. Nangis betul-betul pulaktu. Masa dia nangistu, sempatla tanya dia kenapa dia nangis..(p/s: sayakan kakak yang baik. Hua3)

Me: Danial, nape danial nangis? Danial x suka Pizzatu sebab Pizza IKAN ea??
Danial: (sambil lap air mata) Danial tak suka ikan. Tapi, Pizzani SEDAP....
Me: laaa, pastu kalau SEDAP kenapa Danial NANGIS??
Danial: Sebab Danial baru tahu IKAN sedap sebenarnya....(sambil lap air mata)
ME: (gelak kuat-kuat)..hahaha..danial-danial. Hehe..

Lepas Danial makan Pizzatu, dia dah tak nangis dah. Gelak lagi adalah, =). Comel betul! Ehem, nak tau apa yang berlaku lepastu?? Kitorang gaduh nak dapatkan FISH FINGER yang tinggal lagi 1 je kat pan tu! Nak tau? Danial pun berebut sekali!!



Haa, semua tak nak mengalah sebab nak dapatkan FISH FINGER pizza yang sedaptu. Last-last, kitorang bagi Danial ambik, sebab akhirnya dia suka jugak makan ikan. Bagilah can kat dia yang 10 tahun tak makan ikantu. Terharunya..sob..sob.. Danial dah pandai makan ikan...

Makan pizza memang mengenyangkan. Kenyang giler malamtu. Cuba tengok gambarni, memang kenyangkan? Boboy yang sibuk nak curik FISH FINGER orang sekarang tengoklah, dah kekenyangan tahap maximum. Haha.



Before balik, kitorang sempat tangkap gambar dengan MODEL FISH KING PIZZA HUT kitatu. Yup, uncle pancing Danial panggil. Tengoklah muka Danial, dah tak nangis lagi dah, tapi dia happy sebab dia dah makan ikan dah sekarang. THANX PIZZA HUT sebab buat Danial makan ikan. hehe.


RIANGNYA DANIAL BERGAMBAR..


PESANAN DARI UNCLE PANCING...



PIZZA HUT tempat makan sekeluarga,
Mengeratkan hubungan sesama insan,
Kami makan Pizza dengan gembira,
Kerana Danial kini sudah menggemari ikan.

FISH KING PIZZA, thanx a lot!

Thursday, 20 May 2010

CUTE2 GIVEAWAY

ok, ni giveaway last minute punya org masuk...fuh2..nasib sepat lagi...hehe
ok, jom tengok dulu dia suh wat pe ea...


ada 3 cr utk menang giveway ni...


pertama : anda perlu promotekn giveaway ni kt blog korang ntinggalkan komen anda di

giveaway ni dgn menulis " nk menang giveaway cute2 collection"....

kedua : anda perlu link sy di blog anda....

ketiga : anda perlu menjd folowers sy di "i will follow u"...

senang je kn...

giveaway ni bermula dr 10 mei hingga 20 mei...
22 mei akan diumumkan pemenangnye...

hadiah akan dipos pd pemenang pd 24 mei...

so apa lg...joinlah...

so, dia suh promotekan?
so, orangpun yang antara sempat x sempat nak masukni, sempat jugak buatni khas tuk blog dia..hehe






IZMIERAH GIVEAWAY: KATEGORI 2


Giveaway kalini yang orang nak join ialah dari blog iEzMieRaH. Dia wat giveaway kalini ada 2 kategori. Orang masuk kategori ke2. Nak tau apa kategori 1 tu apa? G skodeng kat blog dia sendiri k!

Si empunya blogni dia wat giveaway sempena menyambut kelahiran anakandanya Nur Fatin Adlina yang PERTAMA pada 11/05/2010...

Dia x cakap pulak apa hadiah dia. Papepun ada 3 orang bertuah akan dipilih. Syarat dia? Kacang mak bonda. Ni je:

Caranye, letak banner kat sidebar korang dan buat lah entry untuk promote giveaway aku ni.. ;p

Tarikh akhir giveaway: 22/5/2010 9:22 malam

Dah siap semua, sila lah tinggalkan komen berserta detail bawah ni dalam kotak komen entry giveaway ni:-
1- Nick name korang
2- Email address korang
3- Kategori yang korang pilih (1, 2 atau 1&2) please mention ya.. senang aku nak tengok
4- Link blog korang untuk entry promote giveaway aku ni..
Sekian..

BEST VACATION PHOTO CONTEST




Oklah, ni entri last minute punya orang buat sebab nak masuk contest punya pasal. Hehe. Oklah, sebelum buat pape, pe kata tengok dulu dia punya syarat2 penyertaan, and of course juz a reminder for me also. Hehe.
What?
BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu

When?
Berkuatkuasa serta merta hinggalah 20 May 2010

Who?
Sesiapa yang ada blog secara otomatik boleh sertai
How?

  • Tampal banner di atas di sidebar blog korang dan link ke entri ini.
  • Jadi follower ikhlas mekchu.. tak digalakkan follow kalo tak rela
  • Buat lah entry khas mengenai contest ni dgn tajuk BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu dan link ke entri ini
  • Tepekkan gmbr terindah korang semasa bercuti.. tak kisah lah bercuti kat mana sekali pun dan nyatakan secara ringkas kenapa gmbr tersebut dipilih.. Pemenang akan dinilai melalui kegembiraan/keceriaan/keriangan/keindahan/kecantikan/keseronokan percutian melalui gmbr tersebut.
  • Sila nyatakan nama glamer korang, tarikh dan tempat percutian. Gmbr thn 90-an pun diterima..
  • Dah siap semua, tinggalkan komen di entri ini beserta email address
  • Boleh hantar seberapa banyak entri yang boleh tapi hanya satu gmbr terbaik akan dipilih

Ok, so tiba2 teringat time bercuti dengan kawan2 kat PULAU TIOMAN masa cuti akhir Sem 2 aritu. Actually nak kata bercutipun x jugak sebab kena buat kerja masyarakat ckit kat sana. Tapi, pam2la kitorang bukan setakat buat kerja masyarakat kat sana, tapi ehehe, curi2 bercutila jugak. So, ni adalah gambar2 kitorang time kat sana.
Nampak plastik sampahtu? Tu sebab kitorang kena kutip2 sampah kat tepi2 pantai. Agak sedih jugaklah sebab orang buang sampah kat tepi2 pantai.

Haa, sila abaikan betis2 yang terpapar di atas ea. Hehehehe. Ni gambar pas dah habis kutip sampah. So, keja dah settle, kitorang pe lagi, main lautla. Hehe.

Pas je buat keja2 pembersihan, kitorang kena pegi TAMAN LAUT. Kat cni, kitorang kena dengar ceramah, pas dah dengar ceramah yang agak membuatkan orang ketidurantu, kitorang pegi tengok replika2 haiwan laut yang ada kat sana.


b4 balik esoknya, kitorang sempat tangkap beberapa gambar giler2 ckit..hehehe


gambar gila siri 1


gambar gila siri 2



gambar siri akhir...org wat special ckit...hehe

nama glamer: faina
Kitorang g pulau tioman masa cuti akhir sem 2 lepas (10-12 mei 2009)



Monday, 17 May 2010

SARARISA-CRAFT GIVEAWAY


wokeh, ni giveaway hampir tamat..nape?
coz esok tarikh last dia..hehe..
so, korang yang nak join...
pe lagi..
klik cni CEPAT!!

P/S: HAPPY BIRTHDAY SARARISA, SEMOGA BIZNEZ MANTOP!...HEHE..=)

IMANINA CUTE GIVEAWAY

Ok, giveaway kalini dari imanina. Imanina ni nama anak dia x silap. Hehe. Tapi, ibu dia yang wat giveaway k? Pe kata korang tengok dulu syarat2 dia. Haa, saje x nak bagi tau korang p hadiah si tuan blog ni bagi.

Senang jer syarat2 nyer...
1. Korang kena menjadi follower blog ni emma86(emacupcakes.blogspot.com)

2. Tag 5 orang kawan-kawan anda supaya follow my blog

3.Senaraikan blog emacupcakes.blogspot.com ke senarai Blog listanda untuk mengetahui perkembangan blog saye...(mana tau pas ni nak wat give away lagi ker)...

4.Yang paling penting letakkan Pic korang sefamily..(Blogger family)..bagi yang belum kawen tu, family korang adalah ibu bapa n sibling korang.

5. Anda letak link en3 yang telah anda buat pada post comment en3 ni...

Give away kali ni aku nak bagi hadiah Perfume tuk korang.. Kan me supplier rejected perfume..

Tapi jenama perfume adalah dirahsiakan sehingga pemenang di ketahui...

Perfume adalah perfume original tapi defected. Rujuk sini untuk info lebih lanjut



Haa, teruja x dengar hadiah dia? Dia bagi perfumetu. So, sape2 yang x pernah pakai perfume mahal walaupun rejected punya, jom join!

Untuk join Give away ini, anda mesti ada BLOG ok, kalau takde blog kenala buat blog cepat2 kay..
Pemenang Give Away ini akan disaring melalui cara:

"CABUTAN UNDIAN OLEH IMANINA"



Tarikh akhir penyertaan adalah pada :



20 Mei 2010



Mari join reramai...


kalau ramai yang join, hadiah sampingan akan di sediakan juga..

Tertakluk pada T&C

Syarat pertama dah lulus!
Syarat ke2 kena tag 5 kawan tuk follow blog ea?
Orang tag:
a)    Mira
b)    Ain
c)    Capt88
d)    Otai
e)    Mat deris

Syarat ke3- dah letak dalam blog list!

Syarat ke4- disebabkan kitorang xde gambar 1 family sebab mama bukan jenis orang yang suka tangkap gambar, so orang letak gambar kitorang 6 adik-beradik. Bukan senang nak dapat tangkap 6-6 semua ada sebab time cuti, diani x cuit. Ada yang g campingla, apala. So, harap2 diterima. =)
Syarat ke5 – letak link entri? Owh, sudah tentu dah..=)