Recent Posts

Friday, 30 April 2010

"Ceritaku yang paling sedih fasal duit."

"Novel kedua Khairi iaitu Yuda di Padang Maya tak best sebab seram sangat. Lebih baik buat cerita sedih macam ni."
Ceritani 80% daripadanya benar, manakala 20% daripadanya diolah sedikit oleh diriku.ceritanya berkisar tentang Fatin, rakan karibku. Fatin, mempunyai 5 orang adik beradik.Fatin merupakan anak yang sulung.  Ayahnya pengurus bank, manakala maknya guru. Hidup fatin agak bahagia pada mulanya, ye lah, ayahnya pengurus bank manakala ibunya guru. Memang cukup untuk menampung hidup sekeluarga.

Tapi, biasalah bila bekerja di pejabat. Skandal  dengan pompuan lain itu adalah normal. Benda yang sama berlaku kat ayah Fatin. Sejak ada skandal dengan pompuantu, ayah Fatin x beri duit langsung pada ibunya. Kira ibunya kena menanggung suma tanggungan dalam rumah. Setiap hari mak Fatin akan keluarkan duit untuk beli lauk. Ye lah, nak bagi anak makan dengan apa. Bukan sekadar duit nak beli lauk kena dikeluarkan oleh ibunya, tapi termasuk juga hal-hal di rumah. Hal-hal di rumah? Lebih teruk lagi bila barang-barang keperluan rumah semua ibu Fatin yang tanggung. Kejam x?


 Pernah TV rumah si Fatinni rosak, mak Fatin yang kena beli ganti baru. Kadang-kadang lampu bilik rosak, Fatin nak study x dapat sebab bilik gelap. Kalau ibunya yang x betulkan xde sape yang akan betulkan. Kira ayah si Fatinni memang x amik peduli pasal dorang langsung. Ibu Fatin pula seorang guru di daerah lain( disebabkan kenaikan pangkat). Kira pukul 5.50 pagi setiap hari ibunya akan bertolak dari rumah dan macam biasa, duit tol dengan minyak ibunya yang akan tanggung sendiri.

Pernah dahulu ibu si Fatin pergi kursus. Biasalah, dah namanya cikgu. Masatu, ayah Fatin mengungkit kena keluarkan duit tuk beli makanan anak-anak. Kebetulan si Fatin terdengar waktu itu. Apa yang terjadi? Selama 2 hari Fatin x makan nasi. Kecik hati dengan ayahnya sebab ayahnya menganggap dirinya serta adik beradiknya sebagai “anak” yang menyusahkan. Apabila ayahnya bertanya, “nak makan apa?” Dijawabya x lapar. Dalam hati xde sape yang tahu bahawa Fatin ini tahan menangis. Adik beradiknya yang masih kecil masatu juga sanggup tahan lapar x makan nasi.

Bape tahun kemudian, ayahnya dipecat kerana pecah amanah. Masani, Fatin baru nak melangkah masuk ke Universiti. Dengan pointer 3.75 yang diperolehinya masa STPM apabila dicakap hendak sambung belajar disuruh kawen oleh ayahnya. Tapi, mak dengan nenek Fatin x kasi. Jadi, Fatin pergi juga sambung belajar ke universiti. Masuk universiti, pinjaman PTPTN yang Fatin dapat memang sedikit. Cuma rm550 untuk 1 sem. Kalau x silap, Fatin dapat sedikit sebab masatu ayahnya beri slip gaji semasa masih kerja di bank, sebab baru dipecat masatu.

Setakat rm550, Cuma lepas duit yuranje. Duit makan? Duit beli buku? Fatin dapat rm30 dari ayahnya seminggu. Kesian tengok fatin, setiap hari makan lauk ikan bilis, telur, x pernah sekalipun dia beli makanan kat luar(kat kedai2 @ restoran) sebab jimat punya pasal. Pernah sekali dia pinjam duitku. Cakap ayahnya x masukkan duit lagi. Rasa cam nak nangis tengok muka Fatin. Yelah, diceritakannya jikalau lecturer minta beli buku, Fatin akan fotostat sahaja. Kalau x pun, dia akan pinjam kawan yang beli buku tersebut. Fatin juga pernah cerita, kalau orang lain masuk pesta konvo bawa keluar tudung, baju. Tapi, bila Fatin masuk pesta konvo, yang dibawanya keluar cuma fish ball yang berharga rm1. Kesian bila dengar dia citer. Yela, mana x nya, x boleh buat macam pompuan lain buat walaupun ayah dan ibu agak berkerjaya. Xkan nak mintak ibunya, sedangkan ibunya sendiri yang tanggung keluarganya sendiri.

X seperti gadis2 lain yang turun ke KL untuk bershopping, Fatin x pernah turun ke KL kerana xde duit. Kalau kasut ke kuliah cuma sepasang. X seperti gadis lain yang mempunyai kasut 3-4 pasang kasut. Fatin akan pakai kasuttu sampai koyak teruk, dah teruk sangat baru dibeli lain. Punyalah jimat, bukan sebab kedekut, tapi sebab takut diungkit-ungkit oleh ayahnya asyik menghabiskan duit. Sedangkan ayahnya beri dia rm30je seminggu.  Bayangkan diungkit-ungkit habiskan duit sedangkan sudah jadi kewajipan ayahnya beri nafkah terhadapnya. Kalau orang lain di universiti selagi boleh balik mesti balikkan??

 Tapi, Fatin akan balik waktu cuti sem je , sebab kalau Fatin balik mesti akan menyusahkan maknya lagi. Sebab duit tiketpun maknya yang akan keluarkan duit. Adik – beradik Fatinpun mengalami nasib yang sama. Pernah ku tanya pada adik-adiknya, “ Faris, x beli buku rujukanke?” dijawab Faris yang tengah ambil SPM ketika itu, “err, x payah belipun xpe kak, guna buku teks cukuplah” ku tanya lagi, ”nape x mintak papa?”. Faris jawab dengan nada perlahan, “ sebab nanti....papa bising”. Kesian tengok adik2 Fatin mengalami nasib yang sama.


        Kini, dah 4 tahun berlalu, alhamdulillah Fatin berjaya bergelar seorang guru. Kini, Fatin dapat tolong maknya sikit-sikit.  Yang pasti, hidupnya di universiti bukan seindah seperti yang dilalui oleh insan yang bergelar mahasiswa. Owh lupa, kali terakhir jumpa adiknya masa cuti raya cina. Ku tanya sekali lagi, “ Faris, papa still camtuke?” dijawab Faris, “ aah, huh”. Ku tertanya sampai bila mereka sekeluarga akan mengalami  “cerita sedih pasal duitni” yang berterusan. Huh.

Tamat.

Ceritani kalau nak diikutkan xde kehabisanpun sebab sampai sekarang ia masih berlaku. X perlu tanya banyak2, cuma ingin dikongsi cerita sedihni. Walaupun this is for a contest yang orang join, tapi masa orang karangni memang ada air mata yang mengalir mengenangkan kisah hidup Fatinni. Banyak yang x diceritakan, cukup dikongsi kisahnya sekadar renungan korang.
korang nak join contestni?? Klik kat cni..



tuan buat blogni bernama khairi. Bila baca profile dia rasa diani agak hebat ohh.. nak tau nape? G skodeng sendiri kat blog dia k!!

orang kena tag 2 member tuk join contestni..ain, mira...saya tag kamu.

kalau ada masa free pas exam boleh godek2 idea k..hehe

Thursday, 29 April 2010

Zhaneez Craft 1st Anniversary Giveaway


Entry tuk Zaneez Craft

Pantun khas ni ku tuju tuk Zaneez craft,
Blog dijumpa selepas semua shoutbox ku terjah,
Blogni dia jual hasil craft,
Masuk giveawayni tuk menang hadiah, =)

Bulan april bulan ulang tahun,
Untuk zhaneez craft yang semakin meletup,
Ku doakan ia kekal bertahun-tahun,
Biar kak anis haniza jadi business woman meletup, =)

Cadangan tuk Zhaneez Craft ea?

Setakatni blog akak kemas, senang nak baca. Button facebook dah ada senang boleh jual kat FB. Cuma ada cadangan nak bagi lagi senang orang nak beli barang akak kan, pe kata akak buat tab button kat blog. Akak g cari tutorial kat cni. Nescafe ais.


Sebab kalau kata ada button tab, lagi senang pelanggan nak cek barang2 yang dijual kat Zhaneez craf. Contohnya akak buat 5 tab. So, akan ada tab tuk dompet, hp chain, keychain, girl’s stuff(cekak, sepit), dengan tab pencil case. (ni contoh nama2 tab tu). So, bila dah ada tab, kalau pelanggan nak beli barang2 yang tersenaraitu, dia boleh juz klik kat ruangan tab tu, and pastu keluarlah semua senarai contoh barang2 under tabtu. Macam kalau kata tabtu ialah hp chain, so kalau pelanggan nak beli hp chain, bila dia klik dia akan jumpa semua jenis hp chain yang dia boleh pilih, dengan senarai harga sekali letak kat ctu. Kira senangkan pelangganla. 

akak buat lepas habis exam ea..hehe

Cadangan lagi ea? Ermm, kalau akak nak hargai orang yang selalu beli kat akak punya blog, akak boleh bagi point tuk dorang yang selalu beli. Kira setiap belian dapat kumpul mata. Mata dah banyak boleh tebus dengan barang2 Zhaneez Craft yang lain.

Lagi, akak boleh buat kad memberke? Sape2 yang jadi ahli boleh dapat diskaun 10%ke. cadanganla.

Errm, yang tuk ecard tu ea?
x reti guna photoshop, tapi orang edit guna software boleh?
saje nak bagi meriah ckit ulang tahun Zhaneez Craft. hehe


korang2 yang nak join leh g kat cni ea..


p/s: harap2 menang, lawalah kak anis wat crafttu.. 1st time jumpa craft kat blog yang agak kemas jahitannya..( bukan tuk bodek, tapi jujur..=)..)

Wednesday, 28 April 2010

Road Trip with My Broadband


Road Trip with my broadband?

Erm, kalau nak diikutkan, actually orang x de broadbandpun. Tapi, my sis athirahtu ada. Dia pakai broadband maxis. Memang senangla ada maxis broadbandni. Yelah, broadband. Nak pakai internet, check email kat mana2 semua senangje. Nak ym dengan orang tersayangke, nak cek facebook ke, nak update blogpun boleh! Hehe. Tapi, serius pakai broadband sangatlah best sebab dapat download movie kat mana -  mana. Senang sangat.

So, agak rugilah sape yang xde broadband lagi. Sebab kalau kata korang balik kampung kalau internet xde camne nak connect dengan orang2 sumakan? So, pe kata korang try beli broadband sendiri. Jimat, x rugipun. Tapi, kali ni bukan nak suh korang beli maxis broadband, tapi pe kata korang beli broadband dari P1W1MAX. Haa, x kan x pernah dengar, ala yang potong, potong, potong, potong. Hehe. Ingat? Haa, tryla beli yang tu sebab dengar citer laju sampai korang sendiri yang nak potong x yah tunggu orang kabel datang. Hehe.

Haa, teruja x? So, skang jugak korang g pakai baju terus start enjin motor keta pastu vroom, g la mana2 kedai yang ada ual P1W1MAX ni. Ala, mesti ada punya, xkan la x de...

owh, lupa..jom tengok video project alpha..episode 8-10.






and macam biasa, sebelum tutup postni..ada pesanan dari penaja:

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Monday, 26 April 2010

BEBELANKU GIVEAWAY


Kalini giveaway dari sibebelan yang suka membebel. Ok, guraujelah. Hehe. Perempuan, normal untuk dia membebel  ok. Hehe.
Korang suka main msj @ call bf. Nak menang topup? Haa, jom join ini giveaway. Hehe. Kita tengok dulu hadiah dia b4 bagi korang berkobar2 jap sebelum tau syarat2 dia. Hehe.
1. tOp up RM30 bagi tempat pertama
2. tOp up rm20 untuk tempat kedua
3. top Up RM10 untuk tempat ketiga


juga cenderahati yang merupakan 'hadiah misteri' untuk 3 orang yang bertuah.
Ok, cukup. X mo bagi teruja lama2. Jom tengok pe yang korang kena buat pulak.
terms and conditionnyer adalah:
  1. sila jadi follower ♥bebelanku♥
  2. letakkan sticker give away cik aida yg di atas tu di side banner blog kalian
  3. buat satu entri di mana kalian menyertai entry ini
  4. linkkan ♥ bebelanku ♥ pada entry tersebut
  5. dropkan link blog anda di ruang komen ♥bebelanku♥ ini
  6. click iklan nuff cik aida sekiranya ianya muncul (^-^)
haa...senangkan? pe lagi kawan2..jom join yukk..=)
tarikh tutup 30/4/2010

nak join klik bannertu ok..=)

Monday, 19 April 2010

My Version Of Grooming Tips


Salam kawan2..hehe..kalini punya entry tuk project alpha kena citer pasal my grooming tips...ok..kalau ikut kamus dewan bahasa dan pustaka selepas di translate dengan kamus oxford edisi ke3..hehe..groomingtu maksud dia dandan...soo...dandan ea?? Hermm...
Orang kalau keluar ni ada biasa simple2je..kalau keluar setakat dekat2 ni xdela nak berdandan2ni...just pakai t-shirt, pakai tudung...oh lupa...seluar sekali ea..hehehe...dah2...soo...my version of grooming tips??
Ok, kalau keluar setakat nak g pasar malam, kedai runcit..tok seh nak berdandan lawa2..camnije dah cukup.....taddaaaaa.....
Haa...oklah..gambartu agak lawa tuk pegi pasar malam, tapi ok pe...kan, kan, kan???  Itu untuk orang yang pakai tudung.. yang x bertudung lain citer pulakkan?? Ok, kalau yang x pakai tudung..biasa kalau orang pakai tudung leh cover rambut ok..kalau kata rambut cincai boncai still xpe..leh cover gitu..hek3~~...
Korang yang tak pakai tudung pulak mesti nak berdandan tu takes time gakkan?? Kalau orang x pakai tudung, pertama...kena sikat rambut elok2..camni haa...

Pastu, kalau rambut x bape nak kemas, ada yang duk pakai minyak rambutla kan?? Korang yang suka pakai minyak rambut...pe kata tukar kepada hair spray..ahaaa...hair spray...x pernah dengar?? Ala, yang spray2 tu nanti rambut jadi kemastu...x yah nak duk pakai minyak2ni.... nak tau camne rupa hair spraytu?? Haa...ni antara hair spray yang agak fames amous..hehe...tengok2...
Soo, bila rambut dah sikat...hair spray dah pakai....bolehla keluar dengan hati senang camni...soo, ini cara paling senang and cara paling cepat tuk siap keluar..so, korang2..pe kata g kedai test hair spray jenama adidastu...yang pakai tudungpun bolehjaaaa...hehe...walaupun gambartu bukan hairspray..tapi..hehe...tu yang tuk body punyakan..tapi..kalau kes guna deodarant...wajib guna deodorant pas mandi...WAJIB ok...kalau rambut lawa2 tapi x pakai deodarant pun x guna gak!!..soo..sila beli deorant itu ok..hehe..
owh lupa...tengok video project alphani...hehe..



Sebelum tutup postni..cam biasa...ada pesanan dari penaja...jeng3...

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Monday, 12 April 2010

NO STRINGS ATTACHED

NO STRINGS ATTACHED?? masa mula-mula orang ingat tajuk album kumpulan N'SYNC..ala, yang boy bandtu..dulu minat giler dengan boy bandni..sebab lagu2 dia sedap2..but sebenarnya bukan bendani yang kita kena cakap..kita kena cakap pasal NO STRINGS ATTACHED..hehehe....tapi, samaje tajuk dia..jap2..x caya tengok bendani....album N'SYNC dulu2..nahh...

haa, samakan, samakan?? orang cakap x nak caya...wah,tengok bendani teringat suka giler N'SYNC dulu-dulu..haih..rindulah nak dengar lagu-lagu dia.. sebab kalini benda yang kita kena promote ialah pasal project alphakan?? soo, kalau pasal project alpha, benda yang pasal no string attach mestilah bendani...

haaa, P1W1MAX laa...apa lagikan?? iklan dia yang terkenal yang suma budak mestti tau punyalah..iklan yang potong, potong, potong, potong..hehehe..ingat?? haa...korang yang sebelumni x pernah try P1W1MAXni..pe kata korang try bendani..x silapla..P1W1MAXni orang cakap laju beb..haa..korang..x nak tryke?? g la try.. korang pegila potong line korang yang lembab bagaikan siput itu dan start try bendani..namopak bergayaje dari luar..orang tengok mesti cakap korang anak orang kaya..hehe...poyojekk...korang, pegila kedai sekarang jugak, pegi mintak dia punya orang datang potong. potong dan potong.. pastu suh dia pasang P1W1MAXni.. pastu, pe lagi..start berbloggingla..

agak2 dah cukup dua ratus patah perkataanke belum ek?? dah kot..dah dah..hehehe...

macam biasa, sebelum ditutp postni..ada pesanan dari penaja..jeng3...

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
 

Kenapa nak Hadiah Misteri Dari si Lucky Tuah??


si lucky tuah ingin memberi,
sebab tu lah saya join contestni..
nak tau apa hadiah dia bagi?,
sila2la klik linkni

sebab nak menang perlu diberi,
kenapa nak ea??
sila dengar coretan ini…

mula2 masa masuk blog lucky tuahni, waa..ada entry melekat..hehehe..
so, dia cakap kalau nak masuk mesti pompuan..kita pompuanlah..ada can, ada can..hehe..
and dia cakap menang product ELKEN..orang pi la cari product apo ko bondo namanyatu…and I found this..=)



waaa..nak menang(actually x specific secara detail hadiah apa yang dia nak bagi, jadi..jangan over ehh)..hehe…nak menang sebab teringin try product baru…lagi2 product ELKENni dia TOP MLM company in Asia pacific for health, wealth and social oppurtunitues..productni bukan leh jumpa kat Watson, guardianke..kalau jumpa boleh try beli..tapi, sebab produtni boleh jumpa kat tempat2 tertentuje…paling special, dia ada banyak produk2 keluaran under ELKENni..dari ke kesihatan ke barangan kecantikan..soo, kat mana lagi nak dapatkan hadiahni selain dari masuk contest si lucky tuahni..=)…sebabtula orang nak sangat menang contestni…

Follower lucky tuah sudah ku jadi,
buat entry nape nak menangpun sudahku coreti,
skang apa yang tinggal lagi??,
pengumuman pemenang x nama lagi…

tarikh tutup 15 APRIL 2010...

Saturday, 10 April 2010

"KONTEZ DIALOG KELAKAR" by FITRIHADI






Nampak banner?? Banner tu nampak??? Cuba tengokni pulak, nampak???

haaaa, takut2...takutla tu..relax k..ni bukan blog berhantu..hehehehehe.....kalini orang masuk contest dari blogni..   http://fitrihadi.com/ . Blogni dia buat contest, korang berminat? nak tau syarat2 dia?? klik kat banner contestni jom....ala, yang kat atastula....kalau gedik malas nak naik scroll atas, ni link dia... http://fitrihadi.com/2010/03/kontez-dialog-kelakar/
P/S: x leh besarkan, x muat ruang dia...nak baca detail klik bg besar ea....

nak tau apa hadiah2 yang dia bagi?? yela, kang x tau hadiah x teruja nak join..ecece.....

1) RM50 untuk SEORANG pemenang tempat PERTAMA! Akan di’bank-in’kan ke akaun pemenang.

2) Sebuah mouse (1200 dpi) jenama DELL untuk SEORANG pemenang tempat KEDUA! Akan diposlaju.

3) Sekeping Silicone Mouse Pad jenama ClipTec untuk SEORANG pemenang tempat KETIGA! Akan diposlaju.

haaa, dah teruja nak join?? pe lagi kawan2..join r....

Thursday, 8 April 2010

HANDMADE GIVEAWAY

Giveaway kalini dari cik AMIRA FATHIAH..diani baguslah..pandai menjahit..respekla dgn dia..hehe...kira pandaila dia jahit2 camni pastu dia jual kat blog. Yang lagi rasa respek sbb diani muda lagi. Nak tgk hasil jahitan dia?? ni contoh...

haa, ni salah satulah..kalau korang nak tengok detail @ wat tempahan, klik CNI..
ok, soo.. dia ni wat giveaway and hadiah dia bukan yg kat atastu, tapi yangni...


1.roxy keychain  
2.coklat cadbury zip 
3.coklat toblerone 
4.ribbon 
5.satu keychain nama you all :D 
(limit to five alphabets ) 


haa, nak tau syarat2 dia??
so the condition sng jee , 


1. kalau you all ada blog , sila la follow mine . and then post entry psl this giveaway then email i ur blog link okay ? 
kalau yg dah jd follower i , i mmg syg you all la ♥. so u all tinggal email kat i je :D 
2.kalau you all ada email sahaja tak ada blog , blh join jugakkk :) you all tinggalkan dekat my shoutbox ye :D and then emailkan kat i psl ur penyertaan :)

hope you guys join la ye :D 


my email : daniera_tgc@yahoo.ca 

LUCKY DRAW THE MEMORY SHOP

salam, ok..giveaway kalini yang orang masuk ialah giveaway dari kedai SWEET MEMORY SHOP...
kedaini buat lucky draw sempena pembukaan dia nanti...sooo, korang nak join?? haaa..mesti nak tau hadiah dia apakan?? nak tau?? jom terjah....

HADIAH-HADIAH !!!!!

1st = Rm30 + BROOCH ( PILIHAN ANDA )
2nd = Rm20 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )
3rd = rm10 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )

mau join?? nak?? nak tau syarat2 dia?? syarat2nya ialah:

kepada sesiapa yang ingin menyertai LUCKY DRAW ini perlu mengikut syarat yang ditetapkan.

1. post di blog anda tentang LUCKY DRAW
2. follow blog ini

haa.. nak join x??? nak join klik CNI...

Tuesday, 6 April 2010

Mama Damia's Giveaway

ok, giveaway kalini yang orang masuk bukan bagi baby k...hehe...
dia bagi barang2 seperti berikut:

ahaa, tula hadiah yang si MAMA DAMIA ni nak bagi...
haa?? dah teruja?? nak masuk?? korang klikje kat gambar baby comeytu, nanti dia direct terus kat blogtu ok... nak tau syarat2 penyertaan??? haaa... jom terjah!!


1. Jadi follower blog Mama ni

2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajuk Mama Damia's Giveaway

3. Tepek gambar Damia yang tomei tu kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!

4. Tinggalkan link entry auntie/uncle/kakak/abang kat bahagian comment entry ni. Kalau tinggal kat chatbox atau entry lain, Mama tak akan terima

Senang aje kan?? Tarikh tutup giveaway ni ialah pada

22 APRIL 2010
jam 3.00 ptG

haaa, nak join?? klik kat cni...

Monday, 5 April 2010

MY Favourite Sport

salam ma frens....

ehem2, dulu2 masa sekolah, hari sabtuje kena g sekolah. Asal sekolahje sabtu..hehe..ok, dah tersilap..
ari sabtu pegi sekolah ada yang terlibat dengan kokorikulum. Tapi, kalini, x nak cakap pasal pasukan beruniform yang agak memboringkan bagi saya..hehe..kita cakap pasal sukan. ok??

jom..korang, x kan la x pernah bersukan?? tipulah..x caya.. mesti pernah punya...kan3?? Pastu mesti ada favourite sport korang. Kan3?? ada macam – macam jenis sukan sekarangni. Badminton, bowling (sukan ke?) , berbasikal, memanah dan sebagainya. Nak tau sepanjang hidup orang, orang suka sport apa?? masa kecik2 dulu, suka main lumba lari. Sebab masatu kurus lagi, sekarang berisi sudah, hehe..maka, kini saya x suka bermain lari-lari lagi.
Pastu, masa sekolah rendah jugak, orang terpilih tuk masuk main bola jaring. Serius, suka giler main bola jaring. Tapi, terpilih sebagai back up playerjelah..hehe.. Tapi, masa first training muntah sebab training cam nak suh jadi askar hape.. Maka, pastu x tau nape x terpilih lagi dah..hehe...
Masuk sekolah menegah, x berapa nak aktif. Sebab sekolah campur pompuan laki. Seganlah. Dulu sekolah pompuan suma, bolehla nak aktif xpe. Ni dah campur, segan kang dia nampak benda2 yang x sepatutnya.. Tapi, masa sekolah menengah, orang first time main bowling and serius suka giler. Sebab masa maintu cam tererje..semua sekali baling dapat 9..tererke x terertu??hehehe...
 
Masa sekolah menengah memang x aktifla.. juz gitu2je..dengan badan yang semakin berisi lagi..hehe...Sekarang, masuk UPSI, xdelah main sukan2 camtu. Tapi, orang selalu main badminton sekarangni. Bila main badmintontu, rasa cam nak jadi famous cam Dato’ Lee Chong Wei, ehek. perasan lebihje minahni...mana nak taukan. Satu hari letak jawatan jadi cikgu sebab jadi pemain badminton negara. Fulamak...hehe..

So, sampai sekarang memang badminton is my favourite sportla..hehe...Lupa pulak nak promote, dah penat2 main, pastu mestilah mandikan segarkan diri dengan set mandian adidas. (chewah, yeye on je dia ni)..hehe...iya, x caya tengok gambar...nah...( beli kat pasar market mana tah)..ahakz..=D
 
haa korang, mesti ada gak favourite sportkan??? gtaulah orang favourite sport korang...

lupa, ada pesanan dari penaja....

 Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Sunday, 4 April 2010

KOMEN & MENANG


ehem. entrini saya copy paste ikut tuan empunya punya syarat2..jadi...nak tau lebih lanjut..klik kat bawah....

Seperti mana yang haikal janji dalam entri haikal yang lepas, haikal akan adakan satu contest dalam masa terdekat ni dan ya, masanya telah tiba. Tepuk tangan semua orang. Hohoho. Ni adalah contest haikal yang pertama. So haikal harap sangat korang join contest yang haikal buat ni ok. Support la haikal skit ye. Lagi ramai yang join lagi best
Macam mana cara nak main contest ni? Senang je. Cuma perlu tinggalkan komen kat mana-mana entry sirhighcarl.com. Ya. Cuma tingalkan komen kat mana-mana entry dan korang mungkin pengomen bertuah sebab haikal sedang mencari pengomen yang ke 500, 800 dan 1000. Apa ganjaran menjadi pengomen yang ke 500, 800 dan 1000?
Pengomen ke 500 – RM30
Pengomen ke 800 – RM40
Pengomen ke 1000 – RM50
Buat masa terdekat ni haikal sedang mencari pengomen ke 500.
Bak kata orang misteri era, kalau anda tak komen anda tak menang. So tunggu apa lagi. Mari berkomen-komen. Oh ya, sebelum tu haikal nak bagitau terma dan syarat contest ni.
  • Contest dibuka kepada blogger sahaja. Dalam kata lain, sesiapa yang ada blog boleh join contest ni.
  • Untuk join contest ni, peserta hanya perlu copy entry ni dan tempek kat dalam blog masing-masing. Peserta juga dikehendaki menempek HTML ini kat sidebar blog masing-masing.
  • **HTML tak keluar? Degil betul HTML tu. Hohoho. Cuma klik sini dan copy URL straight dari entry haikal
  • Komen dari bukan peserta, admin ataupun anonymous juga adalah dikira. Sebagai contoh, sekiranya pengomen ke 500 adalah anonymous, haikal akan pergi kepada  pengomen yang ke 499. Kalau pengomen ke 499 pun anonymous haikal akan pergi ke pengomen yang ke 498 dan seterusnya. Macam tu jugak dengan komen yang ke 800 dan 1000.
  • Contest hanya akan ditutup apabila blog ini menerima komen yang ke 1000. So, takde tempoh masa yang tetap.
  • Pemenang akan diumumkan dari semasa ke semasa. So, keep in touch with me ok.
  • Sebarang pertanyaan boleh la ditanya kat haikal di sini.
So, apa lagi. Jom join ramai-ramai. Ingat ye, kalau anda tak komen, anda tak menang.