Recent Posts

Monday, 5 April 2010

MY Favourite Sport

salam ma frens....

ehem2, dulu2 masa sekolah, hari sabtuje kena g sekolah. Asal sekolahje sabtu..hehe..ok, dah tersilap..
ari sabtu pegi sekolah ada yang terlibat dengan kokorikulum. Tapi, kalini, x nak cakap pasal pasukan beruniform yang agak memboringkan bagi saya..hehe..kita cakap pasal sukan. ok??

jom..korang, x kan la x pernah bersukan?? tipulah..x caya.. mesti pernah punya...kan3?? Pastu mesti ada favourite sport korang. Kan3?? ada macam – macam jenis sukan sekarangni. Badminton, bowling (sukan ke?) , berbasikal, memanah dan sebagainya. Nak tau sepanjang hidup orang, orang suka sport apa?? masa kecik2 dulu, suka main lumba lari. Sebab masatu kurus lagi, sekarang berisi sudah, hehe..maka, kini saya x suka bermain lari-lari lagi.
Pastu, masa sekolah rendah jugak, orang terpilih tuk masuk main bola jaring. Serius, suka giler main bola jaring. Tapi, terpilih sebagai back up playerjelah..hehe.. Tapi, masa first training muntah sebab training cam nak suh jadi askar hape.. Maka, pastu x tau nape x terpilih lagi dah..hehe...
Masuk sekolah menegah, x berapa nak aktif. Sebab sekolah campur pompuan laki. Seganlah. Dulu sekolah pompuan suma, bolehla nak aktif xpe. Ni dah campur, segan kang dia nampak benda2 yang x sepatutnya.. Tapi, masa sekolah menengah, orang first time main bowling and serius suka giler. Sebab masa maintu cam tererje..semua sekali baling dapat 9..tererke x terertu??hehehe...
 
Masa sekolah menengah memang x aktifla.. juz gitu2je..dengan badan yang semakin berisi lagi..hehe...Sekarang, masuk UPSI, xdelah main sukan2 camtu. Tapi, orang selalu main badminton sekarangni. Bila main badmintontu, rasa cam nak jadi famous cam Dato’ Lee Chong Wei, ehek. perasan lebihje minahni...mana nak taukan. Satu hari letak jawatan jadi cikgu sebab jadi pemain badminton negara. Fulamak...hehe..

So, sampai sekarang memang badminton is my favourite sportla..hehe...Lupa pulak nak promote, dah penat2 main, pastu mestilah mandikan segarkan diri dengan set mandian adidas. (chewah, yeye on je dia ni)..hehe...iya, x caya tengok gambar...nah...( beli kat pasar market mana tah)..ahakz..=D
 
haa korang, mesti ada gak favourite sportkan??? gtaulah orang favourite sport korang...

lupa, ada pesanan dari penaja....

 Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

0 saya giler contest:

Post a Comment