Recent Posts

Thursday, 25 March 2010

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100..


salam...hehehe...nampak x duit besar gedabak kat atasni??hek3~~
kalau x nampak maksudnya anda bukan mata duitan...hehe...
oklah...straight to the point...blog DIARI SEORANG LELAKI ni dia tengah buat contest...
and kalau korang nak join, leh klik kat gambar duittu ye...
syarat2 suma adajek kat ctu..

and karangan yang perlu saya buat kalini bertajuk apa saya nak buat kalau saya diberi RM100...
ok..sekarangni...duit rm100je...apalah sangat yang boleh dibeli sangat dengan rm100tu(chewah, berlagak giler  minahni..hek3~~)...ehem, sila berfikiran jauh ye...
ehem...memang rm100tu dapat guna beli kasut,beg,baju,makanan,make-up(ambik kau..semua nak disenaraikannya..hehehe..)
tapi, x pegi manapun barang2tu..x bawak pegi matipun(ayatni cam x nak menangje..hehehe)
okla..saya akan jawab ye apalah orang nak buat dengan rm100 kalau orang diberilah duittu...
senang citer...skangni, korang perasan x orang duk promote bukak FB je dapat rm100??
haa...kalau kita dapat rm100, memang kita akan gunakan tuk masuk programni...(ye-ye on je budakni..)..hehe
apa yang kita tahulah kan pasal bendani...firstkan, kita kena daftar dulu..modaltula yang rm100tu...
pas2, tah macam mana tah(kita x paham..hehe)..kita cari orang kot..yang under kita..soo..dia akan bayar rm100 kitakan??kira macam dapat modal balikla..
tapikan..bila dia cakap bukak FBje dapat rm100, tu still lagi blur..
ehem, sebabtu kena bagi saya menang sebab kalau dapat menternak duit dengan cara bukak FBje...kaya beb...lagi banyak duit kita boleh dapat darini...mana x nya..dah sekarangni zama moden..semua orang dah ada fb...si diari seorang lelakini pun adakan??**wink2..hehe
kalau kita guna terus rm100, pastu dah habis...
baik kita laburkan duittu..biar dia ternak lagi banyak..
.................................................................................... 
ehem..bila duit lagi banyak, lagi banyak bendalakan orang boleh buat...
cam x biasa pulak,NO MONEY NO TALK...hehe
duit banyak...kita boleh beli macam2..
boleh sedekah wat amal jariah gitu..
duit lagi banyak, leh simpan tuk masa akan datang..
ntah2..kita pulak nanti yang wat contest nak bagi duit lagi banyak...
timetu..ehem, ntah2 diari seorang lelakitu pulak yang join contest kita nanti..ahaha(overla pulak)..hek3~~
p/s: kalau jadi..i'll wait entry from you yek...wakaka...(poyo giler minahni)...
hehe..jangan marah..saje gurau2..

soo..the conclusion is...
saya x nak duittu hilang sekelip mata...
jadi..saya akan menternakkan duit kemenangantu dengan tryla masuk program camtu..
tengok orang ramaije yang dah kaya(bunyi x macam mata duitan pulakkan minahni)..hehe
soo...itulah yang berada di fikiranku..hehe
sekian..leh dapat A x karanganni??
hehehe....

4 saya giler contest:

Lelaki Ini said...

nilai rm100 memang kecik skrg kalau kita tgk dari sudut ekonomi..tapi sape nak kasik rm100 buta²..? ;p

tQ for joining & good luck ;D

amirah said...

aina ..karangan u xikot format la
marah lecturer wacana akademik bhs melayu ..:p

f_aRa_aINa989 said...

ahaha...sbb dia x ckppun kena ikut format mana...
kalau dia gtau awal2 mmg kita ikut punyalah...hek3~~

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment